topbar

HUSSOLAN TILA

Tervetuloa tutustumaan kasvinviljelyyn, polttopuihin ja koneurakointiin erikoistuneeseen tilaamme.


Hussolan tila sijaitsee Pohjois-Savossa Siilinjärvellä, Kasurilan kylässä, pienen järven Apaja-Kumpusen rannalla. Tilan pelloista osa sijaitsee eri kylissä tai lähikunnan puolella.

Tila on ollut saman suvun omistuksessa 1900-luvun alusta alkaen, kun Aada ja Taavetti Husso ostivat tilan perheelleen. Tilaa on jatkanut niin tyttäret kuin pojat. Hussolassa oli lypsykarjaa aina 1980-luvun loppupuolelle saakka. Sen jälkeen tilalla on keskitytty kasvinviljelyyn, siementuotantoon, metsätalouteen, koneurakointiin ja polttopuiden myyntiin. Nykyään tilaa pitää Tuomo perheineen.

Viljelemme ohraa, kauraa, timoteita ja nurminataa. Usein viljelyssä on myös kevätvehnää, rypsiä tai muita viljelykiertoon sopivia kasveja. Teemme pääasissa kaikki peltoviljely työt itse. Kirjanpito, talous ja neuvonta asioihin hankimme asiantuntijoilta apua. Lisäksi meillä on erittäin hyviä sopimustuottajia, joilta tulee mm. timoteitä ja viljoja pakkaamolle. Siemenviljely vaatii huolellisuutta koko tuotantoketjussa aina kylvöstä varastointiin. Tilapakkaamossa kunnostamme ja pakkaamme sertifioitua viljansiementä,  nurmensiementä sekä teemme erilaisia nurmisiemenseoksia. Olemme Peltosiemen ry:n jäsenpakkaamo. Tilan vanhaisäntä Antti Seppälä oli yksi Peltosiemenen perustajajäsenistä vuonna 1996 - 1997, kun Savon seudulle perustettu Peltosiemenet -hankintarengas ja Pohjanmaalla perustettu Pohjanmaan siemen -niminen rengas yhdistyivät Peltosiemen ry:ksi.

Metsätalous ovat oleellinen osa tilaamme. Teemme mahdollisimman paljon metsänhoitotöitä ja istutuksia itse. Metsät tuovat työtä, tuloa, hyvinvointia ja sieltä saa monia herkkuja. Metsistä saamme myös raaka-aineet polttopuihimme. Polttopuita teemme talven aikana häkkiauma varastoihin sauna- ja uunipuu mitoissa. Kevään ja kesän aurinko ja tuuli kuivattaa puut myyntikuntoon luontaisesti. Suurin osa polttopuistamme myydään kotiin toimitettuna asiakkaille Siilinjärven ja lähikuntien alueelle.

Koneurakointia teemme sen verran, kun tilan omilta töiltä ehdimme. Urakoimme mm. ruiskutusta, kylvöä, kivienkeruuta, puiden ajoa ja kaivuritöitä. Talvella teemme lumenaurausta ja lumensiirtoa sopimusten mukaan läpi talven. 

 

Peltosiemen 20v
Hussolan tila
Hussolan tila
Hussolan tila

 


Hussolan tila | Tuomo Seppälä | Hussolantie 111, 71800 SIILINJÄRVI | puh. +358 50 567 7943 | toimisto@hussola.fi
Yhteydenottolomake